Ambities & Dilemma’s

Het is 3° Celsius in het bos als ik aankom op mijn bestemming. Haaksbergen stond al een tijdje op mijn lijstje van mountainbike routes die ik wilde rijden. Na het lezen van het blog van Inge (Haaksbergen) en verschillende reviews op MTBRoutes viel mijn keuze hierop. Vooral de lengte van de route zou een uitdaging worden . Maar vanochtend stond ik voor de beslissing: 1 of 2 bergen. Een blik op buienradar, de klok en de temperatuur buiten stelde me voor deze keuze. Ik moest weer op tijd thuis zijn, er dreigde regen in de middag, en ik was na een vermoeiende, maar leuke  week eigenlijk vanochtend te laat uit mijn bed gestapt. De week begon indrukwekkend met een minuut stilte op mijn werk, Zie de video op YouTube: 1 minuut stilte   Zonder regie, alleen met een aankondiging in de ochtend, verzamelden vele medewerkers en studenten zich op het plein naast mijn kantoor. Trots was ik om te zien hoe de collega’s en studenten lieten zien dat een MBO instelling ook groots in stilte kan zijn.

Mijn keuze valt op 1 berg, in plaats van 2. Het wordt Hardenberg. 20151121_120048Deze route is doorgaans redelijk droog, zodat ik weinig last verwachtte van blubber en modder. Dat blijkt echter heel anders uit te pakken na aankomst. Behalve de lage temperatuur waardoor de zeurpiet in mij met de naam ‘Comfort’ inwendig een klaagzang begint, ben ik na de eerste kilometer al goed bedekt met een laagje modder. Het tweede deel van de route is zelfs nog erger. Ik ben nog nooit zo vuil geweest door het fietsen. Maar in het tweede deel is de warmte in mijn lichaam beter verspreid en begin ik er meer lol in te krijgen. Ik heb de wens voor een stevig tempo onderweg laten varen omdat deze door de vele blubber en diepe plassen niet haalbaar is, en neem de verschillende kleine jumps met een matige snelheid.

Thuis gekomen ben ik nog even bezig met het schoonspoelen van mijn fiets. 20151121_122933Ook de kleding is wat werk, maar bij het tikken van dit blog hangt de was al aan de lijn en staat de pizzabodem al te rijzen. We eten weer eens onze favoriete pizza met zalm, spinazie en geitenkaas. Als mijn vrouw straks thuiskomt lijkt alles netjes. Een tevreden glimlach vormt zich op mijn gezicht als ik aan morgen denk. Vandaag was het heel koud, maar morgen gaan we naar de sauna. Het leven is mooi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s