MTB Haaksbergen, leuk of mooi?

De kogels vliegen me om de oren! Ik vraag me af wanneer ik wordt geraakt en de brandende pijn ga voelen, of dood neer val. SchietterreinTenminste, dat is wat kort door mijn hoofd schiet, als ik langs het schietterrein van de MTB route in Haaksbergen fiets. Ik hoorde het geluid van de schoten al lang voordat ik het bord met de rode vlag zag. Nu hoop ik maar dat ik niet wordt geraakt door een verdwaalde kogel.

Haaksbergen fietsen stond al heel lang op mijn lijstje. Met 58 km lengte ruim buiten mijn comfortzone, maar de belangrijkste vraag die zich aandiende na het lezen van het blog van Inge Fietst en de reviews op MTB Routes, was; is dit een leuke, of een mooie route?

Onder ‘leuk’ versta ik ‘uitdagend’, en onder ‘mooi’, fraaie natuur en uitzichten. Dat laatste is wat de MTB route van Haaksbergen biedt. Nergens wordt de route zwaar of uitdagend, en dan vind ik 58 km best wel lang. Fysiek is de route namelijk niet zwaar. De korte stukken singletrack zijn hier en daar voorzien van vlonders en wat kleine hindernissen, maar echt spannend wordt het nergens. Tussen de singletracks zitten vaak lange stukken over verharde wegen en fietspaden. vlonders

Ik start vanaf een kleine parkeerplaats naast de route en kom al snel twee palen tegen waar mijn stuur al fietsend nog maar net tussendoor past. Ik besef dat het netjes is dat men hiervoor een waarschuwing op de palen heeft aangebracht, maar later dringt tot me door dat de waarschuwing is bestemd voor het fietspad waar je op uitkomt. Ik keer daarom aan het einde van de route nog even terug voor de foto. Ook de tekst ‘Pas op, Trap’ op een bordje dringt pas goed tot me door als ik de trap al af stuiter. Ja, leuk! stuur

Als je in deze omgeving wilt mountainbiken en een grotere afstand wilt afleggen zou ik kiezen voor een combinatie van de routes van Rijssen en Hellendoorn.Dan heb je 1,5 keer rollercoaster, meer uitdaging. en meer hoogteverschillen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s